Treshold date / Küszöb dátum alkalmazása E-mail
SatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmarkJP-Bookmark
Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a számlában szereplő dátumot a nemzetközi domain nevek esetében az alábbiak szerint tüntetjük fel.

- .com / .net / .org / .info  esetében a lejárat napja
 
- eu nevek esetében a treshold azaz küszöb dátum kerül a számlába mint lejárati dátum és/vagy feltüntetjük a konkrét lejárat dátumát mint kiszolgálási határdátumot.


A  treshold date / küszöb dátum: 
 
A domain érvényessége természetesen a regisztrálás fordulónapja. (Ezt bárki lekérdezheti a https://whois.eurid.eu/hu/  oldalon). Sajnálatos módon a küldföldi regisztrátor partnereink, leginkább a "nyugat európai országok tld-inél" 1-2 éve bevezetettek egy "treshold date" elnevezésű dátumot ami általában 30-45 nap a tényleges lejárat előtt.
 
Eddig a küszöbdátumig kell nekünk jelezni feléjük, hogy akarjuk-e a domain nevet vagy sem és ha akarjuk akkor azt ki is kell fizetnünk.
 
A gyakorlat azt mutatja, hogy nem nagyon érdekli őket hogy ténylegesen mikor újul meg a domain név ha "treshold date"-ig nem nem jelezzük, hogy kell akkor ők addig szolgálják ki amíg a lejárat van utána dobják karanténba.
 
 
Sajnos a "treshold date" és a konkrét "end date" között a levelezés a konkrét regisztrátorral és/vagy a nyilvántartóval eléggé lassú e-mailen sem gyorsabb illetve ha véletlen karanténba kerül akkor az sokkal többe kerül kivenni onnan mint ha mi is a treshold azaz küszöb dátumig kérjük megújítani a domain nevet.
 
A jogi és egyéb problémákat feloldva gyakorlati tapasztalatból vezettük be ezt a rendszert és 2016 január 1-től folyamatosan a számlában két dátum fog szerepelni az olyan domain nevek esetében ahol ez a fajta fizetési ütemezés a bevett gyakorlat.
 
 
Megértésüket köszönjük. 
 
...::: :::...